ته چین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه، محبوب و مجلسی ایرانی است که از گوشت مرغ یا گوسفند، ماست، تخم مرغ و زعفران درست میشود. این غذا مناسب مهمانی و مجالس است چون در عین حال که روش و زمان پخت آن آسان و کم است، طرفدار بسیار زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ
- 5 پیمانه برنج
- 1 لیوان ماست چکیده و کمی ترش
- 3 عدد زرده و 1 عدد سفیده تخم مرغ
- نصف سینه مرغ آبپز شده
- 1 عدد پیاز متوسط
- 1 قاشق غذاخوری گلاب
- 3 قاشق غذاخوری کره
- خلال بادام و پسته، دارچین و زرشک به میزان لازم
- نمک، زردچوبه، فلفل به میزان لازم
طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی
برای پختن مرغ، پیاز را به صورت حلقه حلقه خرد و با روغن تفت دهید سپس مقداری زردچوبه و چوب دارچین به آن اضافه کرده و مرغ را با مقدار کمی آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام بپزد. دقت کنید که هر چه مرغ را با آب کمتری بپزید، طعم آن بهتر میشود. بعد از پخته شدن، مرغها را از آب جدا کرده، ریش ریش کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید.
5 پیمانه برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید سپس نمک و برنج را اضافه کنید. برای بهتر قد کشیدن برنج در حین جوشیدن مقداری آب سرد یا یخ اضافه کرده سپس برنج را آبکش کنید. دقت کنید که برنج ته چین باید کمی زندهتر از حالت معمولی باشد.
تخم مرغها را داخل یک کاسه گود هم بزنید سپس ماست و زعفران را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. در ادامه گلاب و کره ذوب شده را نیز اضافه کنید.
کل برنج را با مایع تخم مرغی مخلوط کنید.
یک قابلمه تفلون بردارید و با مقداری روغن داخل آن را خوب چرب کنید. نصف مایع ته چین را کف قابلمه ریخته و به وسیله قاشق فشرده کنید. مرغهای ریش ریش شده، دارچین، خلال پسته و بادام و مقداری زرشک را ریخته سپس باقی مایع را اضافه و با قاشق فشرده کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت 40 دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته و طلایی شود.
ته چین آماده است. در ظرفی مناسب سرو سپس میل کنید.